Een gedegen SEO campagne begint met een keywordanalyse

Voordat we een SEO campagne beginnen kan je een keywordanalyse bij ons opvragen. Hier zoeken we keywords die met jouw website te maken hebben. We weten dan hoe vaak naar welk keyword gezocht wordt en hoe hoog je online concurrentie is.

Wat zijn keywords eigenlijk?

 • Keywords zijn eigenlijk dat, wat men in een zoekmachine intypt
  Google je naar "Hoe krijg ik mijn website bovenaan in Google" is "bovenaan in Google" een keyword. Een keyword analyse maakt duidelijk welke keywords interessanter zijn dan andere.
 • Keywords hoeven niet uit slechts een woord te bestaan
  Zoals in het voorbeeld hierboven zie je dat een keyword ook uit meerdere woorden kan bestaan.
 • Het kan zijn dat "een website maken" en "een website laten maken" twee verschillende keywords zijn
  Weet dus naar welk keyword vaker gezocht wordt of maak er zelfs twee pagina's voor op elkaar lijkende keywords aan. Een keyword analyse helpt om de kleine maar belangrijke verschillen te zien.

Wat is concurrentie?

Als je in Google naar bv. "Keyword analyse" zoekt vind je de pagina's die Google kent die daar iets mee te maken hebben. Dit kunnen hondertduizenden zijn, sommige hebben meer of minder iets met keyword analyse te maken. Google zet die pagina's boven aan die hij het best bij deze zoekopdracht vind passen. Als Google nu veel pagina's kent die al heel goed bij dit onderwerp passen wordt het dus moeilijk om daar nog tussen te komen, je concurrentie is dus hoog. 

Cuncurrentie heeft dus met twee dingen te maken:

 1. Hoeveel pagina's Google kent die iets met de zoekterm te maken hebben
 2. Hoe geoptimaliseerd de pagina's zijn voor deze zoekterm
contact

Hulp, ik kan niet kiezen!

Weet je niet welke keywords je moet gebruiken? Twijfel je over of je keywords met veel zoekvolumen maar een hoge concurrentie, of keywords met een laag zoekvolumen met een lage concurrentie moet gebruiken? Wij helpen je graag om je weg te vinden door de jungle om zo een goede keyword analyse te maken!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden 

Naar boven