Met linkbuilding zorgen wij dat uw website op andere websites gelinkt wordt, men noemt dit daarom ook vaak "offsite-SEO" omdat het niet direct op uw website zelf plaats vind.

Toen Google begon had het een grote stap voor op de andere zoekmachines: Google keek namelijk niet alleen naar de website zelf, maar ook naar hoeveel en welke andere sites naar deze website linken. Dit was en is nog steeds een heel belangrijke punt van Google en inmiddels natuurlijk ook de andere zoekmachines en kan voor een belangrijk deel de positie in de zoekresultaten bepalen. Vooral als u een hoge online concurrentie heeft, is linkbuilding belangrijk voor uw positie in de zoekresultaten.

Linkbuilding

Link-exchange vs. Linkbuilding

Enige tijd al bestaat het fenomeen link-exchange. Dit betekend dat u een link naar een andere site op uw website plaatst, en de andere partij wederom een link naar uw website plaatst. U "handelt" dus in links. Dit is vrij makkelijk te realiseren, maar Google is niet dom en beloont deze heen-en-weer links niet met al te veel credits.

Google vindt een link die puur naar uw website gaat toch veel beter, zeker als dit bv. in een blog bericht staat en de anchortekst niet alleen maar "klik hier" is maar iets met uw product/pagina te maken heeft.

Linkbuilding is dus vrij tijdsintensief maar creƫert waardevolle links naar uw website!

Kijk naar onze SEO pakketten

Naar boven